- 0 kr
Temperatur
Grönt te: Bryggs vid ca 70-85 ºC, låt dra 2-3 minuter
Svart te: Bryggs vid 95-100 ºC, låt dra 3-5 minuter
Rött, Rooibos: Bryggs vid ca 95 ºC, låt dra 3 minuter eller efter smak.
Örtte: Bryggs vid ca 95 ºC, låt dra 3 minuter eller efter smak.
Vitt te: Bryggs vid ca 75 ºC, låt dra ca 3-10 minuter
Grönt te
Färska teblad hettas upp efter skörd som sedan får torkas. Detta gör man för att behålla färgen i bladen, man kan bara använda hela blad för att göra grönt te.
Detta process medföljer att grönt te innehåller mera antioxidanter och vitamin-C.
Grönt te innehåller hälften så stor mängd tein än i svart te.
Gröna teer är mera känsligare än vad svart och rött te mot fukt och andra dofter.
Svart te
Tebladen får oxidera efter skörd, bladen går från grön färg till svart. Sedan får bladen torkas och paketeras för transport.
I denna process gör att teet inte är lika känsligt för fukt och transport.
I svarta teer innehåller det mest tein som är en hälsosammare variant av koffein om man jämför andra sorters te.
Rött te
Denna sorts te kommer inte får tebusken i Asien utan kommer ifrån Rooibosbusken i Afrika.
Rött te innehåller inget tein och är helt koffeinfritt.
Rött te innehåller mängder av antioxidanter och lindrar halsbränna, samt att det är bra för båda allergin och magen.
Ört & fruktte
Denna sorts te är inte heller från tebusken utan från andra växter, örter och kryddor från naturen som är torkade.
Koffein och teinbfritt.